CaviarCAT Restaurants de Catalunya
  Home  •  Enllaços  •  Reserves  •  Viatges & Hotels  •  CaviarBCN Dilluns, 14 de Juny de 2021 /

cercador CaviarBCN

recerca per nom:

cercador Atrápalo

Restaurant Monvínic Restaurant Monvínic
destaca
els fanàtics del vi gaudiran de cada petit detall
a millorar
les taules linials per a 32 comensals, malgrat donar-li personalitat al local, li treuen intimitat
preu aprox.
45 - 60 euros + vins
reserves amb descompte
distincions
Estrelles Guia Michelin 0 Estrelles Michelin
Sols Guia Repsol 0 Sols Repsol
Puntuació Guia Gourmetour -
Puntuació CaviarCAT 1 Esturions Caviar

Monvínic

Diputació, 249 - 08007 Barcelona
Tel. 93 272 61 87
www.monvinic.com
veure mapa


Monvínic no es pot catalogar de restaurant convencional. Com ells mateixos es defineixen a la seva web, són un centre divulgador de la cultura vínica.

A la pràctica, és un local de generoses dimensions i d'espectacular disseny avantguardista (potser li discuteix la supremacia com a 'local fashion' a l'Arola) a on, malgrat el vi sigui el gran protagonista, podem maridar-lo inversament amb elaboracions del xef Sergi De Meià (que va passar, entre d'altres, pel Reno o L'Excellence).

Que el vi és protagonista és absolutament innegable: unes 4.000 referències de tot el món i un equip de sumellers liderat pel prestigiós César Cánovas (que ja va fer gran la bodega del magnífic restaurant del seu pare, el Racó d'en Cesc) i per Isabelle Brunet (que procedeix de Lavinia, havent passat també pel Bulli). Per acabar de tancar el cercle del disseny, la carta és una tablet-pc (de fet, de l'estil de la del Bulli) a on podrem anar accedint de forma informatitzada a totes les dades dels vins (procedència, composició, notes de cata, etc.).

El local es divideix en una zona de wine-bar per a degustacions de vins, i la sala gastronòmica, amb dues modernes taules rectangulars per a 32 comensals, que disposen d'un petit forat integrat que fa el servei d'una glassonera en sec, i d'un llum de fibra òptica per a cada comensal, amb la finalitat d'apreciar els matissos de color del vi escollit... El cel dels enòlegs!

Per a 'maridar inversament' la nostra elecció de vi, podem aprofitar-nos d'unes elaboracions de De Meià que, treballant amb una matèria prima d'aquelles que fan època -amb proveïdors directes per a verdures, carns i fruita-, aconsegueix grans resultats, com a les amanides (atenció al parmesà de 19 mesos de curació que inclou la de tomàquets), els tendres calamars de platja amb pinyons saltejats, un bon foie a la planxa amb poma, el colomí farcit de bolets, o un excels arròs melós amb conill de granja i escamarlans, que per a l'equip de la Guia Caviar es troba entre els millors de la ciutat de Barcelona.

Cal no desestimar tampoc preparacions a priori menys elegants, com ara les patates a la riojana amb ou, o la tripa amb cigrons.

Servei de sala professional i molt amable, des de l'orientació amb els vins fins a les recomanacions dels millors plats del dia.

Disposen d'una biblioteca repleta de llibres, guies, revistes i altres publicacions de referència del món vitivinícola.

Restaurants de tapes
tapes
Restaurants romàntics
romàntics
Restaurants premiats
premiats
Restaurants amb bona relació qualitat/preu
qualitat / preu
Restaurants amb bones vistes o terrassa agradable
vistes / terrassa
Restaurants per tastar bons arrossos
bons arrossos
Les millors marisqueries
bon marisc
Per prendre vins a copes
vins a copes

© CaviarCAT 2021 - Els Millors Restaurants de Catalunya
Presentació  |  Contacte