Després del trasllat a Barcelona, el Lluçanès llueix un local de disseny avantguardista, amb decoració semiindustrial que recorda als lofts de Nova York.
Ubicat al mercat de la Barceloneta, no sembla el típic restaurant de mercat, excepte en unes primeres matèries de gran qualitat.
Les seves elaboracions, d'arrels regionals evolucionades, són complexes i les seves tècniques, d'alta cuina, però sense arribar a carregar el plat amb sofisticacions accessòries.
A més de disposar de dos tipus de menú degustació (qualsevol d'ells satisfarà al més pintat, encara que sobresurt un completíssim menú minimalista, que permet fer-se una idea fidel de l'enorme potencial de la seva cuina), la carta inclou petites joies, com ara una sensacional ostra amb coco, germinats i gelée d'alga Kombu, els rogers escabetxats al vinagre de poma, amb fruites i ceba dolça, la ventresca de tonyina amb arròs picant i cargols de punxa, o uns espectaculars canelons de pollastre pota negra del Penedès amb bechamel d'idiazàbal i encenalls de foie que, juntament als trufats de Gaig i al de faisana i royal de foie de Lasarte, són dels millors de Barcelona.
Els postres, que recomanen sol.licitar al principi, malgrat no ser més de 5 o 6 a la carta, són capaços de satisfer al més llaminer. Atenció al pa de pessic de festucs amb gelat d'eucaliptus i aire de litxis.
En respectives temporades, bons bolets, tòfones (fins i tot amb menú propi) y caça.
Servei atent i agradable, i interessant celler, de preus especialment continguts pel que ens tenen acostumats els restaurants d'aquesta categoria.
Malgrat patir les dificultats del trasllat l'estiu de 2007, renova de forma més que merescuda l'estrella Michelin amb que va ser guardonat a Prats de Lluçanès.
Per a l'equip de la Guia Caviar, és actualment un dels millors restaurants de Barcelona.
Llegir un article
sobre el Restaurant Lluçanèsa Estocomo
|